Azië: Hoe ga jij reizen?

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een leuke reis naar Azië. In veel gevallen is dat net even iets lastiger dan deze mensen van tevoren bedacht hadden. Wanneer je binnen Europa of Amerika gaat reizen, ben je bekend met de taal en de cultuur. Je kunt dingen vragen en je weet zeker dat je betaalpas overal werkt. Wanneer je in de problemen komt, weet je waar je heen moet gaan voor hulp. Maar wat gebeurt er wanneer je naar Azië gaat? Daar kom je in een compleet andere wereld terecht.

De kans is klein dat je bekend bent met de taal van het land dat je wilt bezoeken. Hoewel je veel van de gebruiken en culturen terug kunt vinden op het internet, zal je je niet voor kunnen bereiden op alle mogelijke situaties die je tegenkomt. Daarom is het belangrijk om even goed na te denken over de manier waarop je wilt gaan reizen wanneer je naar het Verre Oosten gaat.

Georganiseerde reizen

Georganiseerde reizen hebben voordelen en nadelen. Je komt in gebieden terecht die zeker veilig zijn en waar mensen zijn die talen beheersen die jij ook kent. Je hoeft je geen zorgen te maken over de plaatselijke gebruiken, want de mensen zijn bekend aan toeristen. Je kunt vaak gewoon met je pas betalen, of regelen dat het op een rekening komt te staan. Dat is handig, maar je komt op deze manier vrij weinig van het land zelf tegen omdat de reis voor je geregeld is. Ook kun je vaak niet van het schema afwijken en vallen de garanties weg wanneer je zelf een keer een andere kant op wilt.

Wil je geen georganiseerde reis en wil je zelf gaan plannen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om naar de grotere steden en hotels te gaan. Daar is de kans groot dat er mensen zijn die een Europese taal beheersen en de voorzieningen zijn aangepast aan de Westerse maatstaven. Tegelijkertijd kom je meer van de eigen cultuur tegen en heb je de vrijheid om uitstapjes te maken naar andere gebieden waar je echt meer kunt vinden van het land. Hierbij moet je wel goed weten hoe je een reis moet plannen, maar dat is redelijk gemakkelijk te doen dankzij de informatie op het internet.

Wil je een echte avontuurlijke reis hebben, dan kun je ervoor kiezen om gewoon naar een land te gaan en vanaf daar te bekijken waar je heen wilt. Heel aantrekkelijk is deze manier van rondreizen niet voor de meeste mensen. Zij zijn bang dat zij in gevaarlijke situaties zullen komen, of vrezen dat het niet kennen van de taal zal zorgen voor problemen. Ben je dit van plan, dan is het in ieder geval verstandig om een paar woorden te leren in de taal van het land waar je heen wilt gaan, zodat je in ieder geval kunt laten zien dat je niet zo bent als alle toeristen die langskomen in deze gebieden. Dat geeft je direct al een streepje voor!