De aantrekkingskracht van Azië

Azië is de laatste tijd steeds meer populair geworden als reisbestemming. We hebben ons over het feit kunnen zetten dat het een lange reis is en we staan meer open voor vreemde culturen. Dat heeft ook te maken met het internet. Je kunt veel informatie van tevoren opzoeken, waardoor het direct een stuk minder eng is om de stap te zetten. Je hoeft ook niet direct te kiezen voor een reis van een maand, je kunt er ook voor kiezen om gewoon een stad te bezoeken en daar eens te kijken. Wat is de aantrekkingskracht van dit gebied?

Eten en drinken

Eten en drinken zijn altijd een groot onderdeel van de vakantie. In Azië kun je veel eten en drinken voor weinig geld. De plaatselijke keuken is lang zo onbekend niet meer, want veel van de gerechten zijn inmiddels ook gewoon in Europa te verkrijgen. Ze smaken alleen een stuk beter uit de plaatselijke keuken zelf, en kosten belachelijk weinig geld. Leuk om te experimenteren, maar let er wel op dat onze magen niet zo sterk zijn als de magen van de mensen daar!

Overnachtingen

Overnachten in Azië is een aparte ervaring. Je kunt ongekende luxe vinden voor weinig geld, of je kunt de verschillende mogelijkheden eens naast elkaar zetten, want je kunt ook een huisje middenin de natuur boeken om daar te overnachten. De gastvrijheid en vriendelijkheid zijn een warme douche en de meeste mensen zullen je altijd proberen te helpen, zeker wanneer je respectvol met deze mensen omgaat.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Wanneer je op vakantie bent in een vreemd gebied, dan wil je dat ook weten. Dat krijg je zeker in Azië. De taal is apart, de bezienswaardigheden zijn uniek en veel van de activiteiten die je kunt ondernemen, zijn volledig uniek voor dit gebied. Daarmee weet je zeker dat je verhalen te vertellen hebt wanneer je eenmaal van vakantie terugkomt en ook dat is wat waard!