De drie goedkoopste bestemmingen in Azië

Reizen en vakanties, het wordt al snel een stuk duurder dan je denkt. Wanneer je langere tijd op vakantie wilt gaan en het land rond wilt trekken, is het belangrijk om goed op de kosten te letten. Wanneer je dag budget zo laag mogelijk kan blijven, dan is de kans bijzonder aanwezig dat je ook echt een langere tijd op vakantie kunt gaan. Om je daarbij een stapje op weg te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van de drie bestemmingen in Azië die bijzonder goedkoop zijn en waar je zeker genoeg kunt zien en beleven om er ook een topvakantie van te maken.

Thailand

We hebben Thailand al eerder terug laten komen op deze website vanwege de mooie natuur en de prachtige afwisseling binnen het land zelf. Thailand is echter ook één van de goedkoopste bestemmingen in Azië. Met een budget onder de 30 euro per dag kun je al goed eten en goed overnachten, wat dit een haalbare kaart maakt voor de meeste mensen. Met een klein budget kun je hier al langer op vakantie en dat is wenselijk, want er is ontzettend veel te zien in dit land.

Let wel goed op wanneer je een handelaar treft of een reisje maakt met een tuktuk. Hier worden de meeste mensen namelijk afgezet en dat is niet bepaald gezond voor je budget. Het is dus wel verstandig om gewoon goed op te letten. Overnachtingen in hotels zijn bijzonder goedkoop en daarnaast kun je hier ook bijzonder veel activiteiten ondernemen tegen zeer schappelijke prijzen.

China

China is ook een land waar je bijzonder veel kunt doen voor weinig geld. Je kunt hier tientallen euro’s per dag spenderen wanneer je wilt, maar je kunt het bedrag ook rond de 20 euro houden wanneer je een langere vakantie wilt hebben hier. In China zijn de overnachtingen erg goedkoop en je kunt hier voor spotprijzen lekker uit eten met goed drinken erbij. Houd wel in de gaten dat alles wat je koopt ook mee zal moeten kunnen op de reis terug, het is dus niet verstandig om overal extra spullen in te blijven slaan omdat de prijzen zo laag zijn.

India

India is een land waar je echt je best moet doen om van je geld af te komen, want hier is nagenoeg alles bijzonder goedkoop. Overnachten, eten, activiteiten en binnenlandse reizen kun je op een geweldige manier doen, want het kost allemaal nagenoeg niets. Let wel goed op wat je eet en waar je overnachtingen boekt, de standaard in India is niet gelijk aan onze standaard en dat kan voor problemen zorgen. Let je goed op en houd je in de gaten waar je op moet letten, dan kun je voor 15 euro per dag een reis door India maken. Dat betekent dat je al snel een lange vakantie kunt houden hier.

Dankzij de goedkope binnenlandse vluchten is het ook goed mogelijk om de verschillende landen met elkaar te combineren, een leuke tip wanneer je een half jaar op vakantie wilt!