De Trans Mongolië expres

Er zijn veel manieren om door een land of gebied te reizen en daar vakantie te houden. Je kunt echter ook reizend een vakantie houden. Veel mensen zoeken tegenwoordig naar de Trans Mongolië expres om zo een leuke vakantie te hebben en bijzonder veel te zien. Dat kan ook niet anders, je begint in Moskou en je eindigt in Beijing. Dat betekent dat je alles van de tussenliggende gebieden zal zien, op de momenten dat je wakker bent dan wel. De reis kost namelijk meerdere dagen en wordt langer wanneer je kiest voor meer tussenstops om wat meer te zien van het gebied waar je doorheen raast met de trein.

Zelf bepalen waar je stopt

Wanneer je deze reis gaat maken, betekent dit niet dat je van Moskou tot Beijing in één stuk in de trein zit. Je kunt ervoor kiezen om op bepaalde gedeeltes uit de trein te stappen (als deze stilstaat) om vervolgens hier te overnachten of op onderzoek uit te gaan. Vervolgens stap je daarna weer in de trein om de reis te vervolgen. Ideaal voor de mensen die geen zin hebben om gebonden te zijn aan bepaalde reizen en tijden, want je hebt de reis zelf in de hand.

Tegelijkertijd hoef je niet zelf te reizen. Je bent niet constant in de weer met kaarten, auto’s en het plannen van de reis. Je hoeft alleen maar het spoor in de gaten te houden en wanneer je eenmaal in de trein zit, hoef je niets te doen verder. De trein volgt het spoor namelijk wel, daar komt niets extra’s bij kijken. In de treinen vind je alles wat je nodig hebt. Je kunt er gewoon rondlopen en er is genoeg te eten en te drinken. Ook zijn er goede bedden en andere voorzieningen.

Maar het grootste voordeel is dat de trein de stress uit het reizen haalt. Altijd haast, even snel nog het vliegtuig halen, of op naar de volgende bestemming in de hoop dat er een overnachting geboekt kan worden, dat valt weg. De stress wordt op die manier uit het reizen gehaald en dat is wel zo prettig, want op deze manier heb je veel meer rust om ook te genieten van de dingen die je ziet, de mensen die je spreekt en alles wat je meemaakt. Het maakt een vakantie in Azië net even iets leuker.

Je kunt de kaartjes ter plekke kopen, maar je kunt de tickets ook via het internet bestellen via verschillende websites. Ook zijn er veel ervaringen te vinden van mensen die de reis zelf ooit eens gemaakt hebben, waardoor je net wat meer tips mee kunt nemen op je reis met de trein.